chemia spożywcza głównym alergenem
czynnik bakteryjny przyczyną alergii
czynnik wirusowy przyczyną alergii
obciążenia metalami ciężkimi przyczyną alergii
grzybica przyczyną alergii
stres przyczyną alergii
czynnik genetyczny przyczyną alergii
oznaczenie alergii centralnych
jęczmień
owies
węglowodany
kukurydza
ryż
żyto
pszenica
mąka zbożowa
drożdże
lektyna
phasine
pszczoła / osa
sierści zwierząt generalnie
pierze
pies
insekty
królik
kot
świnka morska
koń
bydło
owca / wełna owcza
pyłki generalnie
roztocze kurzu domowego
roztocze siana
mleko / białko
nietolerancja laktozy
białka
jaja kurze
ryby
drób
cielęcina
jagnięcina
wołowina
wieprzowina
owoce jabłkowe
owoce pestkowe
owoce cytrusowe
fruktoza
orzechy miks
słodziki
barwniki spożywcze
chemiczne konserwanty
aromaty spożywcze
metale
detergenty
penicilina
alergia na zimno
alergia na słońce
© 2011 BRM Med. Sp. z o.o.